En trygg partner inom företagsstädning

Städtips för kontoret

När du anlitar oss får du en komplett kontorsstädning med all tänkbar service. Vi finns där så att du och dina kollegor inte ska behöva bekymra er om städningen på kontoret. Vi levererar alltid ett proffsigt och glänsade resultat

Men det sagt så finns det även saker man själv kan tänka på för att ha rent och snyggt på kontoret. Och det är ingenting som kräver någon större ansträngnig utan det är några minuters jobb per dag så ger en stor effekt på såväl trivseln som, i många fall, effektiviteten på arbetet.  

Håll skrivbordet rent och snyggt!

Det vi främst tänker på är skrivborden. Vi och vår personal är fullt medveten om att det ofta finns känslig information på skrivbord och vi låter dem därför vara ifred om så önskas (vi är alltid mycket lyhörda för kundens behov och önskemål)

Men vi kan i alla fall ge några tips här om hur man håller rent och snyggt på sitt skrivbord.

Alla skrivbordarbeten är förstås inte likadana, men för den som har mycket papper på sitt skrivbord kan det vara nyttigt att vara så organiserad som möjligt. Man kastar de papper  som är överflödiga så snart som möjligt och ser till ha ett effektiv system för att sortera de papper man behöver. Pärmar och mappar är utmärkta hjälpmedel för dessa ändamål.

Ordning och reda kommer inte bara leda till att du blir effektivare i ditt arbete utan det gör det även lättare att hålla rent på skrivbordet. Ligger det papper och annat huller om buller på skrivbordet blir det helt enkelt svårare att få bort smuts och damm.

Ett grundläggande tips gällande skrivbordsstädning är ha så lite icke arbetsrelaterade saker på det som möjligt; rensa bort gamla tidningar, koppar, muggar, glas och läskburkar/flaskor.

Att göra en snabb genomgång av sitt skrivbord i slutet av varje arbetsdag är en annan bra idé. Det tar bara några minuter, och tycker man att det är överdrivet att göra det varje dag kan det räcka med 2-3 gånger i veckan.

Självklart kan man även se till att hålla skrivbordet rent genom att städa kontinuerligt under dagen. Det viktiga är inte hur man håller sitt skrivbord rent - det viktiga är att det blir gjort!

Till sist: några konkreta städtips för skrivbordet:

  • Torka tangentbord och mus med en mjuk trasa
  • Damma av skrivbord och stol (detta kan självklart vi ta hand om)
  • Använd en våt trasa med tvättsprit för att förhindra bakteriespridning runt din dator